Boj o bronz začala lepšie Dubová

22.04.2003 Celý región

Petrochema Dubová - VK PU Prešov 3:0 (22, 19, 21), na zápasy 1:0\r\nPU: Kempa, Červeň, Škvarek, Špaček, M. Sopko st. , Tholt (libero Ondrušek, Hrivnák, S. Sotá...
Petrochema Dubová - VK PU Prešov 3:0 (22, 19, 21), na zápasy 1:0
PU: Kempa, Červeň, Škvarek, Špaček, M. Sopko st. , Tholt (libero Ondrušek, Hrivnák, S. Soták, Váhovský). Hralo sa 69 minút, pred 110 divákmi rozhodovali Hank a Porvazník.

Prvý zápas o bronzové medaily v extralige volejbalistov vyznel pre Dubovú, ktorá nepustila prešovským vysokoškolákom ani jeden set. Pred druhým duelom, ktorý sa hrá v stredu od 18. hodiny v hale Prešovskej univerzity, tak má lepšiu východiskovú pozíciu v boji o cenný kov, na zisk ktorého stačí Dubovčanom jedno víťazstvo z dvoch zápasov.

Pre vysokoškolákov v zápase platilo \"dobrý začiatok, zlý koniec\". Duel rozohrali nádejne, v prvom sete ešte pred koncovkou viedli 22:19, potom však neuhrali ani bod a tento moment bol kľúčovým pre vývoj stretnutia.

\"Tak ako sme prehrali 0:3, mohli sme aj vyhrať 3:0. Bol to dobrý volejbal, hralo sa vo vysokom tempe a rozhodovali detaily, maličkosti, \" hodnotil tréner Richard Vlkolinský. \"Tú koncovku oprvého setu sme nemali prehrať, potom sa to s nami viezlo až do konca. V celom zápase sme si veľmi dobre odprijímali, daril sa nám servis, súper nás však predčil v útoku a to rozhodlo. My sme neboli schopní účelne blokovať. Domáci podali dobrý výkon, navyše, vydarili sa im striedania, lebo hráči, ktorí prichádzali na ihrisko, boli vždy prínosom. \"

Hoci domáci vyhrali na pohľad hladko, nebolo to celkom jednoznačné. V druhom sete si vytvorili rozhodujúci náskok pred koncovku, v treťom bolo ešte 23:22, potom však skončil Sopkov (ten sa presadzoval najviac z Prešovčanov) útok na jednobloku domácich a bolo rozhodnuté.
Pred odvetou však vysokoškoláci nevešajú hlavy a boj o bronz rozhodne nevzdávajú.

\"Šance sú otvorené, ak si udržíme tie činnosti, o ktorých som hovoril a pridáme aj účinnejší útok, ktorý zrejme bude opäť rozhodovať, sme schopní urobiť dobrý výsledok, \" uzavrel R. Vlkolinský.
 

Vyberte región